Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Спорът не засяга доставките на газ към Европа коментира председателят на КЕВР Иван Иванов Bulphoto
КЕВР не е притеснена от спора Газпром - Нафтогаз
Георги Брандийски - 8 март 2018, 15:59
Не считам, че съществува опасност за доставките на природен газ за България в резултат на възникналия спор между Украинския газопреносен оператор и "Газпром.
Спорът не засяга доставките към Европа, е коментирал пред журналисти днес председателят на КЕВР Иван Иванов, съобщи пресцентърът на Комисията.

Иванов припомнил, че в гласуван Регламент на ЕК се разглеждат три нива на опасност за прекъсване на снабдяването с природен газ за потребители в страна-членка на ЕС.

При най-високото, трето ниво е въведено задължение на съседните страни да подпомогнат с доставки на природен газ застрашената страна-членка. Такива възможности вече има през българо-гръцката газова връзка "Кулата-Сидерокастро" и през интерконектора с Румъния. Освен това,за България са възможни доставки и по досегашния газопровод с Турция, след като вече е практически възможна реверсивна връзка в посока към България, допълнил Иванов.

Предстои среща между КЕВР, ръководството на община Перник и топлофикационното дружество в града за решаване на възникналите проблеми с топлоснабдяването на перничани, посочват от КЕВР. Иван Иванов информирал, че на проведена среща с областния управител на Перник и управителя на "Топлофикация Перник" АД, от дружеството са дали разяснения относно причините за зачестилите аварии по част от топлопреносната мрежа на града.

Голяма част от нея е била изградена паралелно с амортизирани участъци на водоснабдителната мрежа и при пробиви, студената вода облива прилежащите участъци на топлопреносната мрежа, които са с много висока температура. Това съприкосновение води до пробиви в топлопреносната мрежа, което налага подмяната и на част от мрежата на ВиК оператора, са заявили от Топлофикация Перник" АД.


Още от Бизнес
Поскъпване на тока за бита ще поискат електроенергийните дружества на EVN, които снабдяват Югоизточна България. От компанията...
БНР - 20 Март 2018, 18:57
Голяма част от държавните фирми не са в добро финансово състояние, но това не е от днес или вчера, а от много време...
БНР - 20 Март 2018, 18:27
Идеята за “Турски поток“ наистина беше блъф и когато твърдяхме това, много хора в България, наши опоненти, обясняваха, че т...
БНР - 20 Март 2018, 18:04
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.