Така той смята да подкрепи усилията за борба срещу Брекзит, пише френският в. "Фигаро".

Унгарското правителство подкрепя водената в националните медии враждебна кампания срещу Сорос, допълва БТА. Той е мразен от крайната десница в САЩ и Източна Европа, пише френското издание.

Фондация "Отворено общество" на Сорос е обещала да даде още толкова пари, колкото бъдат събрани чрез дарения от организацията "Най-доброто за Великобритания" след отправените срещу милиардера нападки, че я подкрепя.

Според "Ройтерс", милиардерът вече е дарил на групата 400 000 паунда, за да ускори работата й.

Британското издание "Телеграф" го обвини в таен заговор за спиране на Брекзит и в намеса във вътрешните работи на страната, пише в. "Гардиън".

Сорос, който преди години бяга от комунистическа Унгария, през 1992 г. печели 1 милиард долара, залагайки срещу лирата на фондовите пазари, и предизвиква срив на курса на британската валута. Според него напускането на ЕС ще бъде трагична грешка, която ще доведе до отслабването на влиянието на Великобритания. Групата "Най-доброто за Великобритания" се бори за оставане на страната в ЕС и вече е организирала кампания в подкрепа на проевропейски настроени политици, отбелязва в. "Гардиън".

"Бъдещето на Великобритания и ЕС не е решено", заяви в комюнике генералната директорка на "Най-доброто за Великобритания" Елоиз Тод, подчертавайки, че една демократична страна може да промени решението си.