Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Има си мостови съоръжения, на 250-300 метра ще има защитни съоръжения, обясни Нанков
Нанков: Всичко на магистралата В. Търново - Русе е защитено
Георги Брандийски - 9 февруари 2018, 13:22
Нормално е да има жалби по отношение на магистралата Русе-Велико Търново, така е и с ОВОС за Кресна.

Така министърът на регионалното развитие Николай Нанков коментира пред журналисти в парламента казуса с жалби, които блокират проекта за строеж на новата магистрала.

Жители на село Хотница са атакували избраното трасе. Според министъра обаче аргументът им не е точен - нито, че ще се заобикаля с 30 км. и се удължава пътят между Русе и Велико Търново, нито, че магистралата ще "виси" над село Хотница.

Има си мостови съоръжения, на 250-300 метра ще има защитни съоръжения, обясни Нанков.

Той припомни, че държавата има ангажимент да построи скоростен път. Говорим за около 300 млн. лв по-евтин вариант от този, който минава през Горна Оряховица, отбеляза той.

Предстои ремонт на единствения проблемен язовир от техническа гледна точка „Бели Искър”, заяви още Нанков.

Единственият проблемен язовир от техническа гледна точка е „Бели Искър”. Да, ще има ремонт. Той предстои, посочи той и уточни, че може да отговаря за язовирите, които стопанисва и управлява неговото ведомство поне на питейно-битовото водоснабдяване.

„Знаете, че с язовир „Искър” имаме развитие, там се подготвя тристранното споразумение. Законът е категоричен. Държавата е собственик - представлявана от областния управител“, заяви Николай Нанков.

Той посочи, че такива са указанията от Министерски съвет и за яз. „Огняново” и за всички останали комплексни язовири, които са в отлично състояние.


Още от Институции
КЗК прие становище по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) за оценка на съответствието с правилата на конкуренцията в Закона за енергетиката.
- 23 Февруари 2018, 18:00
Инфлацията в България през януари 2018 година е била малко под средното ниво за ЕС - 1,3%, забавяйки се спрямо предишния месец, когато е била 1,8%
- 23 Февруари 2018, 14:38
Еврозоната представлява важна цел за България и приоритетите на икономическата политика, която води България, са важни заради подготовката за...
- 23 Февруари 2018, 13:30
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.