Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Трябва да има най-малко 200 евро (245 долара) повече на месец за държавните служители, настояват синдикати
Немските чиновници искат 6% по-високи заплати
Георги Брандийски - 9 февруари 2018, 09:33
Германските синдикати на служителите от държавния сектор, представляващи 2,3 милиона души в страната, настояват за повишение на заплатите с 6%, ъобщи БТА.

Трябва да има най-малко 200 евро (245 долара) повече на месец за държавните служители, заяви днес в Берлин ръководителят на германския синдикат Ферди (Verdi) Франк Бсирске.

Предстои да започнат преговори между синдикатите и представители на правителството и местните съвети на 26 февруари в Потсдам край Берлин, като се очаква да приключат в средата на април.

Най-големият германски синдикат И Ге Метал (IG Metall), който представлява 3,9 милиона работници от сектора на металургията и машиностроенето, успя да постигне увеличение от 4,3 процента на заплатите във вторник плюс еднократна сума от 100 евро на работник за периода януари-март. Профсъюзът настояваше за повишение от 6 процента.

Работодателите и профсъюзните представители също така се споразумяха работниците да имат възможност да работят по 28 часа седмично за срок от 2 години, когато трябва да се грижат да възрастни хора, деца или болни роднини.

Това споразумение се възприема като потенциален модел за други искания, свързани със заплащането в Германия тази година


Още от Институции
КЗК прие становище по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) за оценка на съответствието с правилата на конкуренцията в Закона за енергетиката.
- 23 Февруари 2018, 18:00
Инфлацията в България през януари 2018 година е била малко под средното ниво за ЕС - 1,3%, забавяйки се спрямо предишния месец, когато е била 1,8%
- 23 Февруари 2018, 14:38
Еврозоната представлява важна цел за България и приоритетите на икономическата политика, която води България, са важни заради подготовката за...
- 23 Февруари 2018, 13:30
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.