Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Не е ясно дали Сенатът и Камарата на представителите ще могат да приемат законопроект за бюджета до полунощ Shutterstock
Републикански сенатор блокира бюджета на САЩ
Георги Брандийски - 9 февруари 2018, 09:11
Американският Сенат излезе в почивка до малко след полунощ, без да приеме законодателство, с което да се избегне парализа на федералното правителство на САЩ.

До това положение се стигна, след като републиканският сенатор Ранд Пол блокира опитите за бързо приемане на законопроект за бюджета, преди в полунощ да изтече сегашният срок за финансиране на правителството.

Надеждите за бързо гласуване на законодателство, с което да се избегне парализа на федералното правителство на САЩ, се натъкнаха на препятствие, след като републиканският сенатор Ранд Пол поиска най-напред да се проведе обсъждане по предложена от него поправка срещу увеличаване на бюджета, предаде Ройтерс.

Не е ясно дали Сенатът и Камарата на представителите ще могат да приемат законопроект за бюджета до полунощ местно време, когато изтича сегашният срок за финансиране на федералното правителство. Бюджетната служба на Белия дом се подготвя за парализа на правителството, ако до полунощ Конгресът не приеме законопроект за финансиране, заяви неин представител, цитиран от Ройтерс.

Белият дом казва, че подкрепя приемане на бюджетното споразумение от Сената, посочва Асошиейтед прес. Според бюджетната служба на Белия дом споразумението, предвиждащо допълнителни 300 милиарда долара за Пентагона и вътрешни програми за следващите две години, полага основите за пълно финансиране на армията, което е главен приоритет за американския президент Доналд Тръмп.

Бюджетната сделка предвижда по-голямо финансиране и за други приоритети на правителството, включително инфраструктурата и епидемията с опиоидните медикаменти. Лидерите на Сената се опитват да постигнат одобряване на мярката, след което тя да бъде изпратена за приемане в Камарата на представителите преди изтичането на крайния срок. Бюджетната служба казва, че ще препоръча на Тръмп да подпише законодателството, ако Конгресът му го изпрати в сегашния вид.


Още от Институции
Финландия се опитва да измисли какво да прави с конфискуваните от властите в страната близо 2 000 биткойна.
- 20 Февруари 2018, 16:10
Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) в Турция предупреди за възможна опасност от „прегряване“ на турската икономика заради бързото ѝ...
- 20 Февруари 2018, 15:41
Българските икономически агенти демонстрират широко базиран оптимизъм през януари, загатвайки за високата скорост, с която стопанството навлиза в...
- 20 Февруари 2018, 15:22
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.