Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Хората все по-отчетливо усещат инфлацията БТА
НСИ: Хората започнаха да усещат инфлацията
Георги Брандийски - 7 февруари 2018, 15:56
Хората все по-отчетливо усещат инфлацията, става ясно от януарската анкета за нагласите на потребителите, направена от Националния статистически институт.

Общият показател на доверие се увеличава заради позитивните нагласи на живеещите в градовете. Неблагоприятни очаквания за изменението на цените са отчетени сред повече хора, отколкото през октомври миналата година, когато е последната анкета за потребителските нагласи.

От националната статистика отчитат по-позитивни нагласи за покупка на дълготрайни активни, но ниските равнища на лихвите по депозитите карат все повече хора да оценяват възможностите за спестяване като „неблагоприятни“.

Хората в селата са песимистични за развитието на икономиката и за финансовото състояние на собствените си домакинства през годината. В градовете оценките са по-скоро позитивни.


Още от Институции
КЗК прие становище по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) за оценка на съответствието с правилата на конкуренцията в Закона за енергетиката.
- 23 Февруари 2018, 18:00
Инфлацията в България през януари 2018 година е била малко под средното ниво за ЕС - 1,3%, забавяйки се спрямо предишния месец, когато е била 1,8%
- 23 Февруари 2018, 14:38
Еврозоната представлява важна цел за България и приоритетите на икономическата политика, която води България, са важни заради подготовката за...
- 23 Февруари 2018, 13:30
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.