Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Фондовата борса на Уол Стрийт ще преживее сериозна криза, прогнозира Далио БТА
Рей Далио прогнозира срив на дълговите облигации
Красимир Тодоров - 25 януари 2018, 13:23
Пазарът на облигации вече е в застой, досегашния ръст на доходността е на път да предизвика невиждана от 40 години криза.
Това заяви американският милиардер Рей Далио. Той управлява 167 милиарда долара чрез Bridgewater Associates, най-големият хедж фонд в света.

Експертът прогнозира, че Фед ще ожесточи монетарната политика, което пък е ясен сигнал, че фазата на икономически растеж на световната икономика е в последен стадий.

Според Далио, сега ситуацията изглежда благоприятна за инвестиции в акции и негативна за купуване на дългове чрез облигации.

"Изглежда неразумно човек да държи налични средства, печалбите на много компании обещават да са сериозни и това трябва да се използва", допълва милиардерът, цитиран от "Блумбърг".

Той прогнозира още 18 месеца икономически ръст на водещите световни икономики, след което очаква промяна в политиките на Централните банки и срив на цените на активите.


Още от Акции
Централен депозитар създаде Eлектронна платформа за провеждане на общи събрания (ЕПОС). Платформата предоставя качествено нови възможности за...
infostock.bg - 15 Февруари 2018, 15:46
Централен депозитар вече извършва сетълмент на сделки с държавни ценни книжа (ДЦК). Това стана в резултат на изградената връзка между Централен...
infostock.bg - 12 Февруари 2018, 14:18
Краткосрочната прогноза на анализаторите на УД Карол Капитал Мениджмънт е за нов ръст на индекситe SОFIX и BET, както и на тези от останалите...
infostock.bg - 08 Февруари 2018, 14:06
Всички от Акции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.