Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
испанската търговската верига за дрехи Зара (на испански Сара - Zara) попадна под критиките на Китай Официален сайт
Китай се скара на компании, използвали името Тайван
Георги Брандийски - 12 януари 2018, 17:03
Китайските власти разкритикуваха 3 големи компании, че са посочили на сайтовете си Тайван като отделна държава.
Под критиките попаднаха испанската търговската верига за дрехи Зара (на испански Сара - Zara), американската авиокомпания Делта (Delta) и компанията за медицинско оборудване Медтроник, предаде ДПА, цитиран от БТА.

Китайското правителство смята автономния остров за отделила се провинция и е изключително чувствително, ако други страни, чуждестранни компании и международни медии се отнасят към Тайван като към отделна държава. Шанхайската администрация, регулираща интернет пространството, разпореди на Зара и Медтроник да поправят съдържанието на сайтовете си и публично да се извинят до 22 часа по Гринуич (24 часа българско време).

Китайските власти са помолили и Делта да поправи съдържанието на сайта си и да се извини. Всички чуждестранни авиокомпании, които летят до Китай, са помолени да проверят сайтовете и приложенията си незабавно и стриктно да се съобразят с китайските закони, за да се предотвратят подобни ситуации, посочва на сайта си Гражданската въздухоплавателна администрация.

По-рано тази седмица китайските власти разкритикуваха хотелската верига Мариот (Marriott), след като компанията пусна въпросник на китайски, в който моли клиентите си да посочат страната си, а опциите са или континентален Китай, Тибет, Макао, Хонконг, или Тайван.

Властите, регулиращи интернет пространството, временно затвориха сайта и приложението на китайски на Мариот, карайки хотелската верига да представи поредица от извинения. Говорител на китайското външно министрество каза, че чуждестранните компании в Китай трябва да зачитат суверенитета и териториалната цялост на Китай


Още от Бизнес
Френският премиер Едуар Филип обяви, че Франция оттегля кандидатурата си за организирането на Световното изложение през 2025 година.
- 21 Януари 2018, 14:38
Тази година България е страна-партньор на голямото изложение „Зелена седмица“ в Берлин. Това предизвика коментари за състоянието на селското ни...
Клеменс Ференкоте за DW* - 20 Януари 2018, 18:41
За първи път в историята на световното изложение “Зелена седмица” в Берлин България е партньорска страна...
БНР - 20 Януари 2018, 12:26
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.