Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Кирил Домусчиев е изпълнителен директор и собственик на компанията ”Хювефарма” БТА
Кабинетът подкрепи ”Хюветфарма” в проект за близо 300 млн.
Красимир Тодоров - 3 януари 2018, 13:35
Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителството и „Биовет” АД за изпълнение на инвестиционен проект.
Той предвижда изграждането на завод за производство на лекарствени вещества за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на инвеститора, съобщиха от правителствената пресслужба.

Общият размер на инвестицията e 293 374 000 лева. Очаква се производството да започне през март 2020 г. Над 90% от произвежданите продукти ще се реализират на световните пазари. С осъществяването на проекта ще бъдат създадени и 100 нови работни места.

Строителството на новото предприятие е част от проекта на групата „Хювефарма“ - основен акционер в „Биовет“, за изграждане на два нови завода за ветеринарни продукти в България. Втората мощност ще се намира в Разград и в нея ще се произвеждат ветеринарни ваксини.

Собственик и изпълнителен директор на "Хювефарма" е Кирил Домусчиев.
С проекта компанията кандидатства за 100 млн. евро финансиране по плана "Юнкер" и вече има одобрен договор за кредит. 

Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации, както и придобиване на ограничени вещни права върху имоти по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.


Още от Бизнес
Институтът за пазарна икономика представя мащабво изследване за състоянието на икономическите центрове в страната...
БНР - 18 Януари 2018, 09:41
Повече от една четвърт от българите, които ползват интернет, пазаруват и онлайн в мрежата.
- 18 Януари 2018, 09:33
Камарата на представителите (долната камара на парламента) прие проектозаконите за излизане на Великобритания от Европейския съюз, което може да се...
infostock.bg - 18 Януари 2018, 09:26
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.