Това са първите банкноти с подписа но новия финансов министър, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Вчера Мнучин и ръководителката на американската държавна хазна Хоувита Каранса посетиха службата за гравиране и печат на пари, за да проверят как въври отпечатването на новата банкнота от 1 долар, на която стоят техните подписи.

Мнучин и Каранса прегледаха листове с еднодоларови банкноти в завода за принтиране към службата. Банкнотите ще бъдат доставени в регионалните подразделения на централната банка в страната и се очаква да бъдат пуснати в обращение през декември.

Когато обаче дойде моментът за позирането за снимка, нещата станаха доста странни, отбелязва сайтът Машабъл.

Мнучин грабнал лист с напечатани банкноти, застанал до съпругата си, която случайно е облечена в черен кожен костюм, и двамата влизат в ролята на най-странните злодеи в света. Съпругата на Мнучин - шотландската актриса и модел Луиз Линтън - стои зад него и държи ъгъла на листа, като ръката й е в кожена ръкавица.

След като виждат снимката, интернет потребителите започват да правят шеговити коментари за двойката. Някои от коментарите ги оприличават на двойка злодеи от филм за Джемс Бонд. Други използват снимката, за да критикуват данъчните планове на републиканците, които според критиците ще донесат по-голяма полза за хората с високи доходи и корпорациите.

Двойката предизвика общественото недоволство това лято. След сватбата си през юни министърът и жена му планирали да прекарат медения си месец в Европа и се канели да използват правителствен самолет за полети до Шотландия, Франция и Италия. Офисът на генералния инспектор към министерството обаче отхвърлил молбата като нецелесъобразна