Според властите Юбър се е опитвал да корумпира чуждестранни представители за улесняване или в подкрепа на неговите търговски интереси, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Световният лидер в резервирането на автомобили с шофьор потвърди, че сътрудничи на разследването за възможно нарушаване на закона за корупция в чужбина (Foreign Corrupt Practices Act), без да дава други подробности. Този закон забранява на определени категории лица и организации да плащат на чуждестранни представители с цел да улеснят предоставянето или да продължат свои делови дейности. Не е известно дали властите имат предвид една страна или много страни, в които компанията развива дейност.

Разкритията, направени първоначално от "Уолстрийт джърнъл" вчера, следват поредица полемики и разследвания около Юбър през последните месеци.

Компанията от Сан Франциско изглежда най-сетне си намери нов президент и главен изпълнителен директор - ръководителят на една от най-големите туристически компании в САЩ и света Експедиа (Expedia) Дара Хосровшахи, който ще застане начело на Юбър на мястото на Травис Каланик. Хосровшахи бе избран след единодушен вот на административния съвет на компанията.

Той ще има за задача да подобри имиджа на компанията, да оправи отношенията между инвеститорите, да възстанови морала на служителите и да създаде печеливш бизнес след седем години загуби.