Кредитната институция получи Голямата награда за цялостно представяне и стана „Банка на годината 2016“ – награда, присъдена й за втора поредна година. Освен най-големия приз, Банка ДСК бе удостоена и с признанието „Най-ефективна банка за 2016“.

Наградите получи главният изпълнителен директор Виолина Маринова, заедно с почти всички членове на управителния съвет на банката. По този повод г-жа Маринова изтъкна, че за добрите резултати са допринесли всички.

„Успехът не се постига от един човек, а от много, затова държа целият управителен съвет на банката да излезе да получи тази награда. Успехът се постига трудно и затова благодаря на хората, които са тук за всичко, което направиха, за да стане Банка ДСК най-ефективната банка за 2016 г. и да получи и Голямата награда „Банка на годината 2016“. Признанието е изключително и всички ние изпитваме огромно удовлетворение от това, че нашите усилия се увенчават с такива успехи. Благодаря на моите колеги, на всички наши служители и клиенти, и им пожелавам сили и енергия, за да преодолеем заедно всички предизвикателства, които ще срещнем в бъдеще“, каза г-жа Маринова при получаването на художествените пластики, които придружават призовете. 
Годишните банкови награди се връчват от 1992 година, като в последните години те се учредяват от Асоциация Банка на годината. Банка ДСК до сега е била пет пъти носител на Голямата награда за цялостен принос.

„През годините критериите за оценяване претърпяха различни промени, но нито за миг не се отклониха от принципите си. От самото си създаване до днес оценката на банките винаги се е извършвала на база на финансова, публична информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките. Призовете винаги са били отражение на случващото се във финансовата среда, в която живеем. Наградите „Банка на годината” отговарят на съвременната финансова реалност като същевременно запазват духа на традицията и пълната прозрачност и обективност“, коментира председателят на УС на асоциацията Валентин Панайотов.