Той бе избран между три кандидатури на годишния конгрес на общото събрание световната федерация, което се проведе в Андора на 26 май. Пред над 500 делегати Асен Македонов представи своята платформа за развитие на FIABCI.

Сред официалните гости на събитието бяха премиера на Андора г-н Антони Марти, Министъра на търговията и туризма г-н Франсеск Камп, Кмета на Андора ла Вела г-жа Кончита Марсол, посланници и официални лица от Испания и Франция.

Начело на Българската делегация беше г-н Бойко Бойков председател на FIABCI България и вицепрезидент на FIABCI WCDI. Избирането на българин на най-високата позиция в световната федерация за недвижими имоти ще допринесе значително за повишаването на авторитета на България и в частност достъпа на чуждестранни капитали за български проекти.

FIABCI обединява всички професионалисти в областта на бизнеса с недвижими имоти (брокери, пропърти и фасилити мениджъри, оценители, архитекти, предприемачи, инвеститори, адвокати, нотариуси, застрахователи и др.). Федерацията е създаден през 1948г. със седалище в Париж като в момента в нея членуват над 100 професионални асоциации, 65 академични институции, над 600 000 асоциирани членове и над 2200 индивидуални членове.

FIABCI е най-голямата организация представляваща бизнеса с недвижими имоти в света и има специален консултативен статут в Икономическия и Социален Съвет(ECOSOC) към ООН.