Вчера стана ясно, че такъв пакет е получил и шефът на еврозоната Йерун Дейселблум. Пакетите бяха открити от гръцките власти в пощенски клон в Атина, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Според полицейски източници осемте пакета са били изпратени по пощата по различно време и отделно от предишните два пакета, стигнали до германското финансово министерство в Берлин и до представителството на МВФ в Париж. Вторият пакет дори избухна и рани служителка на фонда.

Предполага се, че с първите два пакета бомби се е целяло да се види доколко те ще могат да стигнат до получателя, без да бъде открито съдържанието им. Гръцките пощи продължават да търсят и други пакети.

Предполага се също, че откритите нови осем пакета са били изпратени чрез пощенска кутия, тъй като подателите им са се страхували, че ако отидат в пощенски клон, могат да бъдат заснети от камерите.

От гръцкото министерство за защита на гражданите смятат, че осемте пакета е трябвало да стигнат до авторитетни европейски икономически фактори и големи мултинационални компании. За това на тях като податели са били изписани видни гръцки икономисти, сред които фигурирал и бившият финансов министър Гикас Хардувелис, университетски професори и други.