Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Алексис Ципрас ще трябва да се справи със ситуацията в Гърция в следващите 100 дни Getty Images/Guliver Photos
ЕС даде още 5.7 млрд. евро на Гърция
Красимир Тодоров - 13 март 2018, 08:49
Още 5,7 милиарда евро и сто критични дни за кабинета Ципрас.
Под това заглавие гръцкото икономическо издание "Нафтемборики" информира за състоялата се снощи среща на Еврогрупата, на която финансовите министри от еврозоната решиха да предоставят на Гърция през втората половина на този месец транша от договорените заеми.

Пред журналисти ръководителят на Еврогрупата Марио Сентено каза, че през април на дневен ред ще се постави и въпросът за облекчаване на гръцкия дълг. 

Еврокомисарят по икономическите и финансов въпроси Пиер Московиси изразил задоволство от преговорите на Гърция с нейните кредитори, но предупреди, че за правителството в Атина предстоят сто критични дни преди срещата на Еврогрупата на 21 април, на която трябва да бъдат взети решенията за позитивното финализиране на спасителната програма за страната още това лято.

В. "Катимерини" бие тревога, че срокът до края на програмата е доста кратък, тъй като Гърция трябва да изпълни още 88 предписани мерки от кредиторите.  Вестникът не изключва, че въпреки оптимизма в следващите три месеца правителството в Атина ще е подложена на силен натиск от страна на институциите за ускорено изпълнение на изисканите от него мерки за икономии. 

Като друго предизвикателство пред управляващата коалиция се посочва и поетия от нея ангажимент пред кредиторите до Великден да им представи проект за развитие на икономиката и за стъпките, които Гърция ще предприеме след като излезе от строгия контрол на институциите


Още от Институции
Страните от Г-20 изтъкнаха в заключителното си комюнике на срещата в Буенос Айрес значението на международната търговия.
- 21 Март 2018, 06:58
Кметицата на Париж Ан Идалго обяви днес на заседание на ОС началото на проучване за въвеждане на безплатен обществен транспорт във френската...
- 20 Март 2018, 16:02
Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на живот.
- 20 Март 2018, 09:01
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.