Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Идеята за мита върху вноса на метали на Доналд Тръмп е лоша, смятат в Брюксел БТА
Брюксел: Мита върху вноса на метали в САЩ е лоша идея
Красимир Тодоров - 8 март 2018, 13:28
Имаме надежда, че Вашингтон ще направи изключение за някои държави, когато налага мита върху вноса на метали, в частност за Великобритания.
Но ако това стане, изключението ще важи за целия Европейски съюз автоматично. Това каза в Брюксел Юрки Катайнен, заместник-председател на Европейската комисия, цитиран от ТАСС.
 
Той се обоснова с това, че в ЕС няма митнически граници и всички държави са част от общия европейски пазар, а Великобритания до 29 март 2019 година остава част от съюза.
 
"Поддържаме постоянни контакти с Вашингтон и се стараем да убедим САЩ, че такава мярка ще нанесе сериозна вреда на икономиките ни и че това е лоша идея", допълни еврокомисарят.

От Брюксел вече заявиха ,че при въвеждане на митата срещу ЕС те ще заведат иск в Световната търговска организация и ще предприемат екстрени мерки за намаляване на евентуални загуби на европейски компании. Също така се обмисля и въвеждането на мита за американски стоки, внасяни в  ЕС.
 
Доналд Тръмп вече обяви, че ще подпише въвеждане на 25% мито за вноса на стомана и 10% мито за вноса на алуминий в САЩ  


Още от Бизнес
Поскъпване на тока за бита ще поискат електроенергийните дружества на EVN, които снабдяват Югоизточна България. От компанията...
БНР - 20 Март 2018, 18:57
Голяма част от държавните фирми не са в добро финансово състояние, но това не е от днес или вчера, а от много време...
БНР - 20 Март 2018, 18:27
Идеята за “Турски поток“ наистина беше блъф и когато твърдяхме това, много хора в България, наши опоненти, обясняваха, че т...
БНР - 20 Март 2018, 18:04
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.