Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Сделки по прехвърляне и продажба на редица фирми стоят блокирани в Търговския регистър
Бизнесът: Калпав закон блокира прехвърлянето на фирми
Георги Брандийски - 14 февруари 2018, 16:37
Сделки по прехвърляне и продажба на редица фирми стоят блокирани в Търговския регистър.

Ситуацията е създадена от промените в Търговския закон, които влязоха в сила като част от мерките в защита на работниците от неизплащането на заплати, съобщи БНР.

За напрежението сигнализираха работодателските организации. Блокирането на възможността за продажби и прехвърляне на дялове или цели предприятия произтича от изисквано удостоверение, което трябва да докаже липсата на задължения на собственика към работниците и служителите.

Такова удостоверение, оказва се, законът не регламентира кой да издаде. Без него обаче сделките не могат да се впишат в Търговския регистър.

От Асоциацията на работодателите изразяват притеснението си от създаденото напрежение и настояват за спешни административни и правни механизми, които да нормализират работата на регистъра.

От Агенцията по вписванията коментираха, че абсурдът е в законодателството и че до дни очакват обнародването на промени в закона, които да регламентират правилата.


Още от Бизнес
Българската икономика се развива добре и почти няма незаети работни места - така изглеждат тенденциите, очертани от после...
БНР - 20 Февруари 2018, 19:58
През първата половина на днешната американска търговия индексът на сините чипове “Дау Джоунс“ загуби близо 200 пункта от сто...
БНР - 20 Февруари 2018, 18:02
Ние се отдалечаваме от средното ниво на развитие на Европейския съюз на човек от населението...
БНР - 20 Февруари 2018, 17:55
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.