Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители Bulphoto
Увеличиха плащанията на хектар за младите фермери
Георги Брандийски - 14 февруари 2018, 11:38
Парламентът увеличи размера на плащането на хектар по схемата за подпомагане на млади земеделски стопани.

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители. Досега земеделските стопани, които отговарят на условията, можеха да получават подпомагане и по схемата за млади земеделски стопани през първите пет години от създаване на тяхното стопанство.

Сега този срок се заличава, а подпомагането, което е под формата на годишно плащане за първите 30 хектара, допустими за подпомагане по Схемата за еднинно плащане на площ /СЕПП/, се увеличава от 25 на 50 на сто от размера на плащането на хектар по тази схема.

Променен е и текстът, регламентиращ условията и реда, по които регистрираните земеделски стопани кандидатстват за подпомагане по схемите за директни плащания. По същество процедурата за кандидатстване не се променя, процедурата по подаване на заявления остава същата, правните основания също остават като изискване за допустимост за подпомагане.

Единствената разлика е, че съществуването на валидни правни основания ще се установява не при подаване на заявленията, а при извършването на административните проверки от страна на Разплащателната агенция, са обяснили от Министерството на земеделието, храните и горите пред ресорната парламентарна комисия.


Още от Институции
Страните от Г-20 изтъкнаха в заключителното си комюнике на срещата в Буенос Айрес значението на международната търговия.
- 21 Март 2018, 06:58
Кметицата на Париж Ан Идалго обяви днес на заседание на ОС началото на проучване за въвеждане на безплатен обществен транспорт във френската...
- 20 Март 2018, 16:02
Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на живот.
- 20 Март 2018, 09:01
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.