Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
”Топлофикация” София да промени работата си с клиентите, поиска КЗК Bulphoto
КЗК иска промяна в Закона за енергетиката
Красимир Тодоров - 13 февруари 2018, 12:10
Комисията за защита на конкуренцията препоръча да се измени или отмени глава 10 "Топлоснабдяване" от Закона за енергетиката.
 Това стана ясно от публикувано решение от 12. 02.2018 година. Това е трето подобно решение на регулатора от 2010 година досега, с което се иска промяна в нормативната уредба на Топлофикация-София.

Препоръките на КЗК засягат два основни проблема – насърчаване на конкуренцията на пазара на производство, пренос и доставка на топлинна енергия и на пазара на дялово разпределение на топлинна енергия, както и защита на интересите на битовите и стопанските потребители на топлинна енергия.

Конкретно се препоръчва подобряване точността на разпределението на доставената в сградата топлинна енергия и преминаване от сегашната система за изчисляване към система с топломери, монтирани в абонатната станция.

Иска се още забраняването на начисляване на лихва за плащане, изчислено въз основа на прогнозни месечни сметки за топлинна енергия. Трябва да бъде отменена и забраната за изключване на радиатори от сградната инсталацияу, искат още от КЗК.

Препоръките са отправени до Народното събрание и Министерството на енергетиката.


Още от Институции
Финландия се опитва да измисли какво да прави с конфискуваните от властите в страната близо 2 000 биткойна.
- 20 Февруари 2018, 16:10
Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) в Турция предупреди за възможна опасност от „прегряване“ на турската икономика заради бързото ѝ...
- 20 Февруари 2018, 15:41
Българските икономически агенти демонстрират широко базиран оптимизъм през януари, загатвайки за високата скорост, с която стопанството навлиза в...
- 20 Февруари 2018, 15:22
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.