Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
До 2050 година 150 милиона души ще излязат от пазара на труда, а 450 милиона ще влязат на него Shutterstock
СБ иска 300 млн нови работни места до 2050 г.
Георги Брандийски - 13 февруари 2018, 11:15
Инвестициите в човешкия капитал са това, което ще определя бъдещето на страните, заяви днес президентът на СБ Джим Йон Ким, цитиран от ТАСС и БТА.

Джим Йон Ким направи тази оценка на провеждащата се в Дубай Шеста световна правителствена среща на върха, посветена на въпросите на ефективното държавно управление и на внедряването на съвременни технологии в различни сфери на живота.

В престижния форум участват над 4000 делегати от 140 страни, включително лидери на международни организации, представители на ръководството на водещи научно-технически структури и на технологични корпорации от цял свят. По думите на ръководителя на Световната банка всички страни в света трябва да са готови да се конкурират в икономиката на бъдещето.

До 2050 година 150 милиона души ще излязат от пазара на труда, а 450 милиона ще влязат на него. Това означава, че ще има разминаване от 300 милиона работни места, които трябва да бъдат създадени, подчерта Джим Йон Ким. Според него професиите на бъдещето ще бъдат най-различни, а иновациите ще вървят напред и затова е важно да се инвестира в образователната система.

Около 250 милиона деца в света в момента са неграмотни и още близо толкова остават извън училищното образование, припомни той. По думите му студентите трябва да се обучават да решават проблеми, да създават, да могат да мислят аналитично и да имат възможност да приложат уменията си. Много страни, които успяха да постигнат големи успехи, започнаха да инвестират в гражданите си от малки.

Инвестициите в човешки капитал са изключително важен процес и това ще определи бъдещето на страните по света, каза президентът. Световната правителствена среща на върха е учредена през 2013 г. като "представителен форум за обсъждане на идеи и технологии, които променят света и формират бъдещето", заявиха негови организатори. Той се използва за "презентация на смели иновационни проекти, призвани да извършат пробиви и да променят представите за хоризонтите на възможното".

В програмата на сегашния форум присъстват и други теми, като пътищата за постигане на благополучие и справедливост в обществото през 21-и век, отговора на климатичните промени, перспективите за усвояването от човека на други планети, ролята на биотехнологиите в медицината в най-близко бъдеще, и други. Форумът приключва тази вечер.


Още от Институции
Финландия се опитва да измисли какво да прави с конфискуваните от властите в страната близо 2 000 биткойна.
- 20 Февруари 2018, 16:10
Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) в Турция предупреди за възможна опасност от „прегряване“ на турската икономика заради бързото ѝ...
- 20 Февруари 2018, 15:41
Българските икономически агенти демонстрират широко базиран оптимизъм през януари, загатвайки за високата скорост, с която стопанството навлиза в...
- 20 Февруари 2018, 15:22
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.