Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Глобата от 370 млн. долара е една от най-големите финансови санкции, които някога са налагани в САЩ за пране на пари freeimages.com
$370 млн. глоба за холандска банка в САЩ
Георги Брандийски - 8 февруари 2018, 09:57
Калифорнийският клон на банката Rabobank National Association е признал вина, както и че се е опитал да възпрепятства разследването на МФ и банковия регулатор.

Банката е обвинена, че нейни служители в продължение на пет години са прикривали информации от разследващите. Глобата от 370 млн. долара е една от най-големите финансови санкции, които някога са налагани в САЩ за пране на пари, свързано с мексикански наркотрафик.

Тази глоба все пак е далеч по-малка от 1,9-те милиарда долара, наложени на банка HSBC през 2012 година за това, че е помагала на свои клиенти да прехвърлят пари със съмнителен произход извън Мексико, Иран, Сирия и Саудитска Арабия.

Санкцията идва два месеца след като бившият директор на Rabobank Джордж Мартин прие да сътрудничи на властите. Той призна, че е контролирал начините да се пречи на разследването на съмнителните трансакции.

Мартин призна също, че той и негови служители са си затваряли очите за мръсните пари, както и за банкови операции на стойност повече от 10 млн. долара, извършвани от мексикански клиент, въпреки произхода на парите му.


Още от Банкови
Заплахата от нови санкции на САЩ срещу хората от "Списъка на Кремъл" върнаха в Русия около 5 милиарда долара.
- 20 Февруари 2018, 14:45
За януари – декември 2017 г. текущата и капиталовата сметка е положителна и възлиза на 2504 млн. евро (4.9% от БВП2).
- 19 Февруари 2018, 15:24
ЕЦБ спря всички плащания на латвийската банка ABLV Bank, след обвинения от САЩ за нарушаване на санкциите спрямо Северна Корея
- 19 Февруари 2018, 10:42
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.