Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Решението е продиктувано от отличния туристически сезон Shutterstock
Фич повиши кредитния рейтинг на Хърватия
Мануел Насименто - 13 януари 2018, 15:48

Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) повиши кредитния рейтинг на Хърватия за първи път от 2004 г., предаде хърватската агенция Хина, цитирана от БТА.

Рейтингът на страната е повишен от "BB" на "BB+" (лат. букви) със стабилна перспектива.

Решението е продиктувано от отличния туристически сезон и подобряването на държавните финанси, посочва Хина.

Икономическият растеж на Хърватия през 2017 г. остана на ниво от три процента, а очакванията са, че през прогнозния период ръстът ще се запази. Икономистите очакват и ниски нива на инфлацията.

Премиерът Андрей Пленкович определи повишаването на кредитния рейтинг на Хърватия като "добра новина", която окуражава правителството на продължи по пътя на реформи.

Финансовият министър Здравко Марич окачестви оценката на Фич като призназние на усилията и резултатите на икономическата политика на правителството.


Още от Институции
Министърът на финансите и председател на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси Владислав Горанов ще представлява ЕС на срещата на Г-20 в...
- 19 Март 2018, 18:05
Стойността на турската лира падна до рекордно ниско ниво спрямо еврото днес, като продължава да отслабва и спрямо щатския долар, предаде БТА.
- 19 Март 2018, 14:38
Китай излъчи нов икономически екип, който ще има тежката задача да се справи очакваната търговска война със САЩ и да реши някои неотложни...
- 19 Март 2018, 11:10
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.