Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Корпоративните кредити нарастват с 3,1% спрямо годишен растеж от 2,8% месец по-рано, съобщават от МФ Павлин Даскалов, Dir.bg
МФ отчете ръст на кредитите към септември
Георги Брандийски - 7 декември 2017, 16:41
Към края на третото тримесечие кредитите за частния сектор продължават да се ускоряваг, като нарастват с 4,9% на годишна база при 4,6% в края на август.

Корпоративните кредити нарастват с 3,1% спрямо годишен растеж от 2,8% месец по-рано, съобщават от МФ.

От ведомството посочват, че кредитът за домакинствата допринася в по-голяма степен за ръста на кредита за частния сектор, като в края на третото тримесечие темпът на увеличение се ускорява до 5,9% на годишна база.

Ипотечните кредити също продължават да нарастват и годишният им растеж достига 5,8% в края на септември при 5,4% в края на август.

Потребителските кредити също са със сходна динамика и ускоряват годишния си растеж до 5,7% при 5,4% в края на предходния месец.

Спадът на лошите и преструктурирани кредити се ускорява до 11,8% на годишна база през септември. Делът им в общите кредити за нефинансовите предприятия и домакинствата възлиза на 14,2% при 16,8% година по-рано, посочват от министерството.


Още от Банкови
Експертите на Пощенска банка отчитат продължаваща тенденция за ръст в жилищното кредитиране през първите два месеца на годината след динамичната...
infostock.bg - 19 Март 2018, 14:06
Смятам, противно на широко приетото пазарно мнение, че Европейската централна банка може да повиши по-рано от очакваното основния лихвен процент.
- 18 Март 2018, 09:26
Приключи сделката по придобиването на ОББ Метлайф АД от ДЗИ Животозастраховане ЕАД.
- 16 Март 2018, 17:23
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.