Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Корпоративните кредити нарастват с 3,1% спрямо годишен растеж от 2,8% месец по-рано, съобщават от МФ Павлин Даскалов, Dir.bg
МФ отчете ръст на кредитите към септември
Георги Брандийски - 7 декември 2017, 16:41
Към края на третото тримесечие кредитите за частния сектор продължават да се ускоряваг, като нарастват с 4,9% на годишна база при 4,6% в края на август.

Корпоративните кредити нарастват с 3,1% спрямо годишен растеж от 2,8% месец по-рано, съобщават от МФ.

От ведомството посочват, че кредитът за домакинствата допринася в по-голяма степен за ръста на кредита за частния сектор, като в края на третото тримесечие темпът на увеличение се ускорява до 5,9% на годишна база.

Ипотечните кредити също продължават да нарастват и годишният им растеж достига 5,8% в края на септември при 5,4% в края на август.

Потребителските кредити също са със сходна динамика и ускоряват годишния си растеж до 5,7% при 5,4% в края на предходния месец.

Спадът на лошите и преструктурирани кредити се ускорява до 11,8% на годишна база през септември. Делът им в общите кредити за нефинансовите предприятия и домакинствата възлиза на 14,2% при 16,8% година по-рано, посочват от министерството.


Още от Банкови
Европейската централна банка (ЕЦБ) остави без промяна основните си лихви и потвърди свиването на програмата за стимулиране на икономиката
- 14 Декември 2017, 16:02
След като вчера Фед вдигна лихвените равнища в САЩ до максимални нива от 9 години насам, днес примера на щатите последва и Китай.
- 14 Декември 2017, 09:53
Процедурата за приватизация на Общинска банка е прозрачна, няма бързане по темата.
- 13 Декември 2017, 17:15
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.