Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Гройсман обеща, че и Украйна няма намерение да спира по пътя на реформите Архив Дир.бг
СБ и МВФ превишили помощта за Украйна
Георги Брандийски - 14 ноември 2017, 15:32
Световната банка и Международният валутен фонд (МВФ) са превишили лимита на финансовата подкрепа за Украйна, но не възнамеряват да я спират.

Това заяви президентът на СБ Джим Йон Ким, цитиран от ТАСС. Той каза това на брифинг с украинския премиер Володимир Гройсман.

По думите му "МВФ е голяма организация, много по-голяма, отколкото сме ние, те имат над 1 трилион долара, които могат да предоставят като заеми". Той допълни, че Световната банка работи съвместно с МВФ, за да се превиши лимита и да се предостави още по-голяма помощ, още повече ресурси за Украйна.

От своя страна Гройсман обеща, че и Украйна няма намерение да спира по пътя на реформите. След срещата между двамата е бил подписан меморандум за взаимно разбирателство за помощ при приватизацията на държавната Укргазбанк между украинското министерство на финансите и Международната финансова корпорация (IFC).

Световната банка е един от най-големите инвеститори в Украйна. В момента съвместно с нея се изпълняват 7 инвестиционни проекта на обща стойност над 2 милиарда долара. СБ е и един от ключовите консултанти по реформите в страната.


Още от Институции
Икеа (Ikea) даде нов ход на изтеглянето на 29 милиона ракли и скринове (в САЩ и Канада - бел. ред.) след смъртта на осмо дете.
- 21 Ноември 2017, 16:21
Шофьори на камиони протестираха по френските граници срещу изключването на пътните превози от новата европейска директива за командированите...
- 21 Ноември 2017, 15:54
Непозволени счетоводни операции и скрито разпределение на печалби са установили данъчните ревизии, извършени на повече от 61 големи дружества.
- 20 Ноември 2017, 14:59
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.