Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Целият процес по подаване, оценка и класиране на офертите е бил извършен чрез електронна платформа Shutterstock
ЕСО с първа електронна обществена поръчка
Георги Брандийски - 14 ноември 2017, 11:54
Електроенергийният системен оператор /ЕСО/ е провел миналия месец първата изцяло електронна обществена поръчка в дружеството, съобщиха от ЕСО.

Предметът на обществената поръчка е бил доставка на разединители за средно напрежение.

Целият процес по подаване, оценка и класиране на офертите е бил извършен чрез електронна платформа за възлагане на обществени поръчки, уточняват от ЕСО. Били са отворени ценовите предложения на всички подадени оферти за участие, с критерий за възлагане икономически най-изгодна оферта, която се определя въз основа на "най-ниска цена", се посочва в съобщението.

В дружеството предстои обявяването и на други електронни обществени поръчки, допълниха от ЕСО. Паралелно с това, в периода 20-23.10.2017 г., екип от експерти на управление "Обществени поръчки" е взел участие във форум проведен в Испания, който е бил с цел да се направи съпоставка на работата и анализ на опита им в областта на обществените поръчки, възлагани изцяло по електронен път.

"След работното посещение в Министерство на финансите и среща с ръководители и експерти по обществени поръчки от гр. Валенсия, с гордост отбелязваме, че политиката и предприетите към момента в ЕСО ЕАД действия относно провеждане на електронни обществени поръчки са идентични с тези на колегите от Кралство Испания", казаха от ЕСО.


Още от Институции
КЗК прие становище по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) за оценка на съответствието с правилата на конкуренцията в Закона за енергетиката.
- 23 Февруари 2018, 18:00
Инфлацията в България през януари 2018 година е била малко под средното ниво за ЕС - 1,3%, забавяйки се спрямо предишния месец, когато е била 1,8%
- 23 Февруари 2018, 14:38
Еврозоната представлява важна цел за България и приоритетите на икономическата политика, която води България, са важни заради подготовката за...
- 23 Февруари 2018, 13:30
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.