Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Стандарт енд Пуърс обяви частичния дефолт на Венецуела, която е на ръба на неплатежоспособността Архив Дир.бг
S&P обяви частичен фалит на Венецуела
Георги Брандийски - 14 ноември 2017, 09:11
Стандард енд Пуърсобяви Венецуела в частичен дефолт по външния си дълг, след като страната не можа да погаси 200 милиона долара в деня на падежа, съобщи БТА.
Агенцията първа обяви частичния дефолт на Венецуела, която е на ръба на неплатежоспособността. Решението е взето вчера след гратисен период от 30 дни по плащането на две задължения.

Срещата между Венецуела и нейните кредитори завърши без споразумение за преструктуриране на част от значителния дълг на южноамериканската страна, предаде ДПА.

Венецуелското правителство извика кредиторите на среща, за да се опита да постигне по-добри условия за изплащане на най-малко 60 милиарда долара под формата на облигации. Източници, запознати със срещата, казаха, че правителството не е направило официално предложение за преструктуриране въпреки обещанието си, че Венецуела ще продължи да изплаща дълга си, оценяван на около 150-180 милиарда долара.

Срещата се проведе в момент, когато се засилва международният натиск върху Венецуела. Европейският съюз одобри санкции срещу южноамериканската страна, включително оръжейно ембарго, заради увеличаващата се "политическа поляризация".

Венецуела определи наказателните мерки като "незаконни, абсурдни и неефективни". Според нея те нарушават международното право и принципите на уважаване на суверенитета, самоопределение на народите и ненамеса във вътрешните работи на държавите.


Още от Институции
Икеа (Ikea) даде нов ход на изтеглянето на 29 милиона ракли и скринове (в САЩ и Канада - бел. ред.) след смъртта на осмо дете.
- 21 Ноември 2017, 16:21
Шофьори на камиони протестираха по френските граници срещу изключването на пътните превози от новата европейска директива за командированите...
- 21 Ноември 2017, 15:54
Непозволени счетоводни операции и скрито разпределение на печалби са установили данъчните ревизии, извършени на повече от 61 големи дружества.
- 20 Ноември 2017, 14:59
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.