Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Стандарт енд Пуърс обяви частичния дефолт на Венецуела, която е на ръба на неплатежоспособността Архив Дир.бг
S&P обяви частичен фалит на Венецуела
Георги Брандийски - 14 ноември 2017, 09:11
Стандард енд Пуърсобяви Венецуела в частичен дефолт по външния си дълг, след като страната не можа да погаси 200 милиона долара в деня на падежа, съобщи БТА.
Агенцията първа обяви частичния дефолт на Венецуела, която е на ръба на неплатежоспособността. Решението е взето вчера след гратисен период от 30 дни по плащането на две задължения.

Срещата между Венецуела и нейните кредитори завърши без споразумение за преструктуриране на част от значителния дълг на южноамериканската страна, предаде ДПА.

Венецуелското правителство извика кредиторите на среща, за да се опита да постигне по-добри условия за изплащане на най-малко 60 милиарда долара под формата на облигации. Източници, запознати със срещата, казаха, че правителството не е направило официално предложение за преструктуриране въпреки обещанието си, че Венецуела ще продължи да изплаща дълга си, оценяван на около 150-180 милиарда долара.

Срещата се проведе в момент, когато се засилва международният натиск върху Венецуела. Европейският съюз одобри санкции срещу южноамериканската страна, включително оръжейно ембарго, заради увеличаващата се "политическа поляризация".

Венецуела определи наказателните мерки като "незаконни, абсурдни и неефективни". Според нея те нарушават международното право и принципите на уважаване на суверенитета, самоопределение на народите и ненамеса във вътрешните работи на държавите.


Още от Институции
Френският премиер Едуар Филип обяви, че Франция оттегля кандидатурата си за организирането на Световното изложение през 2025 година.
- 21 Януари 2018, 14:38
България не е никакъв риск за еврозоната и нашият път за чакалнята е отворен, каза премиерът Бойко Борисов след срещата с канцлера на Германия...
- 20 Януари 2018, 16:44
Правителството на САЩ официално остана без финансиране, след като краткосрочният бюджет, който трябваше да осигури средства до 16 февруари не бе...
- 20 Януари 2018, 08:04
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.