Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Стандарт енд Пуърс обяви частичния дефолт на Венецуела, която е на ръба на неплатежоспособността
S&P обяви частичен фалит на Венецуела
Георги Брандийски - 14 ноември 2017, 09:11
Стандард енд Пуърсобяви Венецуела в частичен дефолт по външния си дълг, след като страната не можа да погаси 200 милиона долара в деня на падежа, съобщи БТА.
Агенцията първа обяви частичния дефолт на Венецуела, която е на ръба на неплатежоспособността. Решението е взето вчера след гратисен период от 30 дни по плащането на две задължения.

Срещата между Венецуела и нейните кредитори завърши без споразумение за преструктуриране на част от значителния дълг на южноамериканската страна, предаде ДПА.

Венецуелското правителство извика кредиторите на среща, за да се опита да постигне по-добри условия за изплащане на най-малко 60 милиарда долара под формата на облигации. Източници, запознати със срещата, казаха, че правителството не е направило официално предложение за преструктуриране въпреки обещанието си, че Венецуела ще продължи да изплаща дълга си, оценяван на около 150-180 милиарда долара.

Срещата се проведе в момент, когато се засилва международният натиск върху Венецуела. Европейският съюз одобри санкции срещу южноамериканската страна, включително оръжейно ембарго, заради увеличаващата се "политическа поляризация".

Венецуела определи наказателните мерки като "незаконни, абсурдни и неефективни". Според нея те нарушават международното право и принципите на уважаване на суверенитета, самоопределение на народите и ненамеса във вътрешните работи на държавите.


Още от Институции
Доналд Тръмп заплаши с вето финансовия закон на стойност $1,3 трилн., приет от Конгреса, защото не включвал компромис за имиграцията и граничната...
- 23 Март 2018, 16:38
Нужните са промени при данъците за колите и за имотите на физическите лица.
- 23 Март 2018, 15:09
Един на всеки петима в Гърция е с неплатени данъци, а спрямо 700 хиляди данъкоплатци в близките дни ще бъдат предприети принудителни мерки, като...
- 23 Март 2018, 10:07
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.