Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Еър Берлин беше принуден да започне процедура по фалит през август БТА
Призовават към стачка служители на Еър Берлин
Георги Брандийски - 16 октомври 2017, 11:16
Германският синдикат на работещите в сектора на услугите Ферди призова към активни стачни действия служителите на фалиралия авиопревозвач Еър Берлин.

Протестните действия целят да подкрепят персонала на авиокомпанията по време на процедурата по несъстоятелност.

Според Ферди бъдещето на служителите на Еър Берлин трябва да бъде взето под внимание. Това включва, наред в всичко останало, искане за създаване на временна компания, обяви вчера Ферди. С тази цел Еър Берлин, Луфтханза (Lufthansa) и другите авиокомпании трябва да поемат социална отговорност и да осигурят средства, каза Ферди.

Миналата седмица Луфтханза се споразумя да плати 210 милиона евро за 81 от общо 140-те самолета на Еър Берлин и да наеме 3000 от неговите над 8000 кадри. Сумата е част от планирана обща инвестиция за 1,5 милиарда евро.

Продължават преговорите между Еър Берлин и изиДжет (Easyjet) за продажбата на до 25 самолета, като говорител на Еър Берлин каза вчера, че все още не е постигнато споразумение.

Вторият по големина авиопревозвач в Германия беше принуден да започне процедура по фалит през август, след като най-големият му акционер, Етихад (Etihad), спря финансовата си подкрепа заради дългогодишните загуби на компанията.


Още от Бизнес
Общото събрание на Асоциация на българските застрахователи преизбра Светла Несторова за Председател на Управителния съвет на Сдружението.
- 21 Ноември 2017, 17:45
Според Института за пазарна икономика през 2018-а година притокът на средства по европрограмите ще даде още тласък на икономи...
БНР - 21 Ноември 2017, 16:50
В момента на Витоша не работи нито един лифт, потвърди пред Радио София Радослав Пеев от “Витоша ски“...
БНР - 21 Ноември 2017, 16:48
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.