Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Еър Берлин беше принуден да започне процедура по фалит през август БТА
Призовават към стачка служители на Еър Берлин
Георги Брандийски - 16 октомври 2017, 11:16
Германският синдикат на работещите в сектора на услугите Ферди призова към активни стачни действия служителите на фалиралия авиопревозвач Еър Берлин.

Протестните действия целят да подкрепят персонала на авиокомпанията по време на процедурата по несъстоятелност.

Според Ферди бъдещето на служителите на Еър Берлин трябва да бъде взето под внимание. Това включва, наред в всичко останало, искане за създаване на временна компания, обяви вчера Ферди. С тази цел Еър Берлин, Луфтханза (Lufthansa) и другите авиокомпании трябва да поемат социална отговорност и да осигурят средства, каза Ферди.

Миналата седмица Луфтханза се споразумя да плати 210 милиона евро за 81 от общо 140-те самолета на Еър Берлин и да наеме 3000 от неговите над 8000 кадри. Сумата е част от планирана обща инвестиция за 1,5 милиарда евро.

Продължават преговорите между Еър Берлин и изиДжет (Easyjet) за продажбата на до 25 самолета, като говорител на Еър Берлин каза вчера, че все още не е постигнато споразумение.

Вторият по големина авиопревозвач в Германия беше принуден да започне процедура по фалит през август, след като най-големият му акционер, Етихад (Etihad), спря финансовата си подкрепа заради дългогодишните загуби на компанията.


Още от Бизнес
През февруари промишлената активност в САЩ се ускори до близо три и половина годишен връх, а активността в сферата на услуг...
БНР - 21 Февруари 2018, 17:51
Общо 269 дни отнема на една фирма да се присъедини към електроразпределителната мрежа.
- 21 Февруари 2018, 16:54
Социалдемократическата партия на Германия (ГСДП) ще подкрепи решението на десницата на канцлера Ангела Меркел да подкрепи...
БНР - 21 Февруари 2018, 16:47
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.