Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Мажоритарен собственик в Общинска банка е Столична община
Продават Общинска банка за поне 45.6 млн. лв.
Георги Брандийски - 13 октомври 2017, 12:05
Приватизационната агенция на София обяви официално, че ще проведе търг за 67,65% от дяловете на столицата в Общинска банка. За тях ще се търсят поне 45.65 млн.

На потенциалните купувачи ще бъдат предложени 3 880 388 акции в едноетапен търг, обявиха официално от агенцията.

Заинтересованите кандидати следва да са стратегически или финансови инвеститори.

Стратегическите инвеститори - банкови или кредитни институции, трябва да имат пълен банков лиценз, с присъден от S&P рейтинг, не е по-нисък от "BB-" или еквивалентен.

Финансовите инвеститори следва да има опит и репутация в управлението на фондове, финансови активи и/или акционерни или дялови участия в други дружества и към датата на подаване на офертата в конкурса трябва да разполагат с набран или привлечен капитал от не по-малко от 20 млн. евро.

Офертите на участниците в конкурса се подават в сградата на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции в срок от 60 дни след обнародването на решението в „Държавен вестник“.

През юни 2017 година международната рейтингова агенция Moody's повиши оценката на дългосрочните депозитни рейтинги на банката от B1 на Ba3, стабилна перспектива. Това е с две степени по-високо от тази, която банката получи през 2016 г. по LGF анализа.


Още от Банкови
Общият брой на банките в еврозоната е продължил да намалява през миналата година, като в същото време капиталовите буфери на кредиторите са се...
- 23 Октомври 2017, 15:13
От януари 2018 г. банките в ЕС ще трябва да предоставят на конкурентните си достъп до сметките и данните на клиентите си, но с тяхно позволение.
- 23 Октомври 2017, 11:34
Според прогнози се очаква да има ръст на кредитирането за малките и средни предприятия в страната ни, като догодина то ще се повиши с близо 7%....
infostock.bg - 20 Октомври 2017, 16:59
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линкове



за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.