Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
В гласуването участваха 142-ма народни представители, от които 88 бяха ”за”, 43 - ”против”, а 11 се въздържаха БТА
Законът за публичните финанси мина на второ четене
Георги Брандийски - 13 октомври 2017, 11:29
Парламентът прие промени в Закона за публичните финанси на първо четене.
В гласуването участваха 142-ма народни представители, от които 88 бяха "за", 43 - "против", а 11 се въздържаха.

В доклада на Комисията по бюджет и финанси се посочва, че част от промените са във връзка с европейска директива. Въвеждат се допълнителни изисквания за разширяване на обхвата и съдържанието на средносрочната бюджетна прогноза.

Прецизирани са разпоредбите относно процедурата по внасяне и представяне на програмните бюджети в Министерския съвет и в Народното събрание с цел гарантиране на съответствие на параметрите на бюджетните документи към законопроекта за държавния бюджет. Друга група промени са по отношение на общините.

Регламентират се взаимоотношенията на общинския бюджет с държавния. Определят се условията, при които може да се извършват промени в бюджетните взаимоотношения, като се посочва редът, по който се правят промените, както и компетентните органи.

Доразвива се и се прецизира уредбата относно общините с финансови затруднения с цел ограничаване на негативните ефекти върху бюджетната позиция и върху местната общност.

От БСП възразиха срещу промените, свързани с общините. Според Желю Бойчев се нарушават основни принципи на разделение на властите. Дават се правомощия на изпълнителната власт да се разпорежда с бюджетните взаимоотношения на общините, каза той. По думите му Народното събрание е това, което гласува бюджетните взаимоотношения на общините.

Опитомявате българските общини, заяви Бойчев и допълни, че управляващите се опитват да подчинят местната власт за политически цели.


Още от Институции
Страните от Г-20 изтъкнаха в заключителното си комюнике на срещата в Буенос Айрес значението на международната търговия.
- 21 Март 2018, 06:58
Кметицата на Париж Ан Идалго обяви днес на заседание на ОС началото на проучване за въвеждане на безплатен обществен транспорт във френската...
- 20 Март 2018, 16:02
Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на живот.
- 20 Март 2018, 09:01
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.