Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Гърция за първи път предложи ДДС-лотарията на кредиторите си от ЕС и МВФ през 2014 г. Архив Дир.бг
С джакпот стимулират гърците да плащат данъци
Георги Брандийски - 13 октомври 2017, 09:13
Гърция примамва с джакпот гражданите си да плащат своите данъчни задължения, надявайки се, че по този начин ще се справи с повсеместното укриване на данъци.

От края на октомври данъкоплатците автоматично ще могат да участват в лотария с номера на извършения електронен превод на сумата за дължимите данъци, съобщи финансовото министерство, цитирано от Ройтерс и БТА.

Щастливецът, който бъде изтеглен, ще получи парична - и необлагаема - награда от хиляда евро.

Гърция за първи път предложи ДДС-лотарията на кредиторите си от ЕС и МВФ през 2014 г., надявайки се, че това ще помогне за покриване на дупките в бюджета.

Привеждането в действие на лотарията е условие по сегашния кредитен пакет за страната, третия, откакто избухна кризата през 2009 година. То цели също и да насърчи електронните плащания в Гърция.


Още от Институции
Според проучване на фондация „Бертелсман" повече от едно на всеки пет деца в Германия живее в условия на бедност за период, по-дъпъг от пет години.
- 23 Октомври 2017, 15:34
Създава се „Фонд за ускоряване и начално финансиране“ с бюджет от 100 млн. лв., който ще улесни достъпа до финансиране за стартиращи предприятия.
- 23 Октомври 2017, 14:19
В бюджет 2018 повече пари ще има за образование, сигурност и здравеопазване. Предвидено е емитиране на 1 млрд. лв. нов дълг за покриване на част от...
- 23 Октомври 2017, 12:30
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.