Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
За следващата година трябва да се стигне поне до дебат за механизъм за въвеждане на необлагаем минимум, смята Димитров Архив Дир.бг
КНСБ с идея за младоженци ”ала Тръмп”
Георги Брандийски - 12 октомври 2017, 16:59
24 хиляди лева от доходите на младоженците да бъдат необлагаеми за годината, в която са сключили брак, предлагат от КНСБ.

По-рано днес от синдиката се срещнаха с групата на Обединените патриоти в парламента във връзка с бюджета за следващата година.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров обясни, че в момента конгресът в САЩ обсъжда подобно предложение на президента Доналд Тръмп - всички семейства, които имат сключен брак в САЩ през следващата година, да имат необлагаеми средства от 24 хиляди долара за 2018 г. Ако това се приложи към нашата реалност, може да се говори за 24 хиляди лева, посочи той.

По думите му става въпрос за 27 хиляди семейства, които сключват брак у нас годишно. Може би това ще стимулира сключването на брак и би струвало на бюджета за следващата година 45 млн. лева, каза Димитров.

Той посочи, че патриотите са намерили тази мярка за интересна и от синдиката ще дадат допълнителни разчети.

Президентът на КНСБ коментира, че не са предвидени сериозни промени в данъчната политика за догодина, което от синдиката не одобряват. Твърдим, че за следващата година трябва да се стигне поне до дебат за механизъм за въвеждане на необлагаем минимум, който струва 800 млн. лева, но те ще влязат в джоба на всички работещи българи - 2,8-2,9 млн. души, коментира той. По думите му това е начинът, по който правителството може да повлияе върху разполагаемия доход на българина.

Пламен Димитров отбеляза, че за догодина за доходи, платени от бюджета, са предвидени 726 млн. лева, а хората очакват повече. Според разчетите на синдиката са необходими 960 млн. лева. Оценяваме позитивно това, което се прави за учителите, но за останалите стъпката ще бъде доста малка, коментира президентът на КНСБ и добави, че продължават разговорите с финансовия министър преди бюджета да влезе в МС и в НСТС до края на този месец.

Според Димитров допълнителните средства могат да дойдат от борба със сивата икономика и увеличаване на събираемостта на вноските за обществено осигуряване и здравеопазване. Президентът на КНСБ обясни, че срещата с патриотите е била по искане на синдиката, а следващата седмица предстои разговор с ГЕРБ.


Още от Бизнес
През ноември равнището на регистрираната от Агенцията по заетостта безработица е 6.9 процента, съобщиха от пресцентъра на Агенцията=
- 15 Декември 2017, 12:01
Централната банка на Германия повиши рязко прогнозите си за растежа на водещата европейска икономика, съобщава агенция Ройтерс.
infostock.bg - 15 Декември 2017, 12:00
Представители на най-голямата компания в химическата индустрия в света – американската Dow, проучват възможности за инвестиции в България. Това...
infostock.bg - 15 Декември 2017, 11:43
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.