Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
При население от 60 милиона жители, в Италия има 60 милиона домашни любимци Facebook
В Италия 2 дни платен отпуск заради болно куче
Георги Брандийски - 12 октомври 2017, 12:59
Италианка получи два дни платен отпуск, за да се грижи за болното си куче, съобщи асоциацията за защита на животните ЛАВ (LAV), цитирана от БТА.

Поради необходимостта от спешна медицинска намеса за кучето, университетската служителка, която живее сама, отсъствала от работа, за да закара домашния си любимец при ветеринар и после да се грижи за него.

С правната подкрепа на ЛАВ, тя успяла да издейства работодателят й да признае двата дни за платен отпуск "по сериозни лични или семейни причини". Тя изтъкнала, че италианският Наказателен кодекс предвижда до една година затвор и 10 000 евро глоба за лице, което изостави животното си или го остави в състояние на "тежки страдания".

При население от 60 милиона жители, в Италия има 60 милиона домашни любимци, за които италианците харчат около 2 милиарда евро годишно.

Половината от тези животни са рибки, но в страната има и 7,5 милиона котки и 7 милиона кучета, които нерядко придружават стопаните си в търговските центрове или в ресторантите.


Още от Институции
Според проучване на фондация „Бертелсман" повече от едно на всеки пет деца в Германия живее в условия на бедност за период, по-дъпъг от пет години.
- 23 Октомври 2017, 15:34
Създава се „Фонд за ускоряване и начално финансиране“ с бюджет от 100 млн. лв., който ще улесни достъпа до финансиране за стартиращи предприятия.
- 23 Октомври 2017, 14:19
В бюджет 2018 повече пари ще има за образование, сигурност и здравеопазване. Предвидено е емитиране на 1 млрд. лв. нов дълг за покриване на част от...
- 23 Октомври 2017, 12:30
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.