Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Очаква се до 30 септември да има изградена функционираща връзка между БФБ-София и БНБ, и търговията с ДЦК да започне Павлин Даскалов, Dir.bg
ДЦК излизат на борсата през октомври
Георги Брандийски - 17 юли 2017, 17:47
БФБ получи одобрение от Комисията за финансов надзор /КФН/ на Правилата за регистрация и търговия на държавни ценни книжа, съобщиха от борсата.

Това е важна стъпка от съвместните усилия на Фондовата борса, Централен депозитар, Министерство на финансите и Българска народна банка /БНБ/ за създаване на регулиран вторичен пазар за държавен вътрешен дълг в рамките на пазарите, организирани от БФБ.

"Убедени сме, че с добавянето на ДЦК ще обогатим палитрата от финансови инструменти, които се търгуват на Борсата и ще я направим още по-атрактивна за инвеститорите. Този приоритет си поставихме в Стратегията за развитие на капиталовия пазар и ние работим активно това да стане факт съвсем скоро", е заявил Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ-София, цитиран в прессъобщението.

Очаква се до 30 септември да има изградена функционираща връзка между БФБ-София и БНБ, и търговията с ДЦК да започне да се извършва и на регулиран пазар.


Още от Институции
Представители на най-голямата научна общност в Европа - германският институт „Фраунхофер", проучват възможностите за разкриване на филиал в България.
- 25 Юли 2017, 16:11
Изграждането на интерконектора Гърция-България е сред най-важните приоритети на българското правителство в енергийната област.
- 25 Юли 2017, 15:19
Най-много три години са нужни на лабораториите в "София тех парк", за да започнат да се самоиздържат.
- 25 Юли 2017, 11:52
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линкове



за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.