Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
В България има над 7.5х милиона банкови карти Архив Дир.бг
Само 11% от харчовете на българите през карта
Георги Брандийски - 19 юни 2017, 15:10
Едва 11% от разходите на българските потребители минават през картови разплащания.
Процесът се ограничава от липсата на достатъчно добре развита терминална инфраструктура, особени при малкия и среден бизнес.

В България има над седем милиона и половина карти като 85 на сто от притежателите ползват картата си за разплащания поне веднаж седмично и предимно в големите вериги.

Малкият и среден бизнес в огромната си част още не е готов да се довери на услугата, смята Ваня Манова, мениджър на картова организация, цитирана от БНР.

Основната причина е непознаването, неразбирането изцяло на платежния процес, как той функционира и какви ползи носи, и в същото време наличието на едни такива митове:

“Моят бизнес е малък, аз нямам нужда от приемане на карти, картовите разплащания са по-скъпи, има риск“

Едно картово плащане в момента, в който бъде одобрено, неговият settlement е гарантиран в рамките на 24 часа.

Потребителите могат да се откажат от дадена покупка, ако търговецът не приема плащане с карта и не на последно място - хората харчат повече, когато плащат с карта.


Още от Банкови
Вече всички населени места у нас ще имат възможност да обменят валута, без да е нужно да се пътува до най-близкия голям град. Това ще стане...
infostock.bg - 18 Октомври 2017, 14:42
Най-голямата гръцка банка по обем на активите – Piraeus Bank, продаде сръбското си звено на Direktna Banka, съобщава Ройтерс, цитиран от Инвестор.
- 18 Октомври 2017, 11:48
Спестяванията са важно нещо за всеки българин. Той обича да пести и да има "бели пари за черни дни". Важното е да го прави разумно, без прекалени...
- 13 Октомври 2017, 14:57
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.