Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Трябва да видим как ще се справим с предизвикателствата в икономиката, посочи Хамънд БТА
UK министър иска плавен преход към Брекзит
Георги Брандийски - 19 юни 2017, 09:18
Великобритания се нуждае от плавен преход при излизането си от ЕС, който да подкрепи работните места, инвестициите и бъде осигурено ново митническо споразумение

Това заяви днес британският финансов министър Филип Хамънд, цитиран от Ройтерс и БТА.

По думите му Брекзит означава, че Великобритания ще напусне единния европейски пазар и митническия съюз на блока, но той желае напускане на съюза, което ще подкрепи работните места и инвестициите. Когато говоря за Брекзит, който подкрепя британските работни места, британските инвестиции и британския бизнес, имам предвид Брекзит, който избягва резките преходи, посочи Хамънд в интервю за телевизия Би Би Си.

Финансовият министър посочи също така, че "не е глух" за това, че гласоподавателите са изморени от орязването на разходите. На въпрос дали ще продължи с планираното съкращаване на разходите с 3 милиарда британския лири (3,8 милиарда долара) от средствата за местните власти, Хамънд отговори, че ще разгледа отново предложенията на правителството в светлината на резултатите от парламентарните избори, когато обяви следващия си бюджет през ноември.

Правителството цели да превърне бюджетния дефицит на Великобритания, който възлиза на 2,5 процента от брутния вътрешен продукт през миналата финансова година, в излишък до средата на следващото десетилетие.

"Ще разгледаме всички тези неща. Очевидно, не сме глухи. Чухме посланието от изборите миналата седмица. Трябва да видим как ще се справим с предизвикателствата в икономиката, посочи Хамънд.

Разбирам, че хората са уморени от годините на тежка работа за възстановяването на икономиката след големия срив 2008-2009 година. Но трябва да се живее с това, с което разполагаме, посочи той.


Още от Институции
Страните от Г-20 изтъкнаха в заключителното си комюнике на срещата в Буенос Айрес значението на международната търговия.
- 21 Март 2018, 06:58
Кметицата на Париж Ан Идалго обяви днес на заседание на ОС началото на проучване за въвеждане на безплатен обществен транспорт във френската...
- 20 Март 2018, 16:02
Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на живот.
- 20 Март 2018, 09:01
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.