Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Предвидено е в Баренцово море да бъде изграден център за производство на уникални морски обекти Google maps
Русия създава плаващи заводи за природен газ
Мануел Насименто - 17 юни 2017, 15:05
Русия ще създаде в Баренцово море четири изкуствени острова, където ще строи морски съоръжения с производствени цели.
Руският премиер Дмитрий Медведев подписа нареждане, предвиждащо в Колския залив на Баренцово море да бъдат създадени четири изкуствени острова, където ще бъдат строени едротонажни морски съоръжения. Документът е качен на сайта на правителството, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Руската газова компания Новатек ще инвестира над 25 милиарда рубли (387,4 милиона евро) в проекта, по който ще бъдат създадени четирите изкуствени острова.

Предвидено е да бъде изграден център за производство на уникални морски обекти - железобетонни платформи за заводи за втечнен природен газ, сондажни и добивни платформи за шелфови проекти в Западна Арктика и едротонажни съоръжения, подсигуряващи корабоплаването по Северния морски път.

Очаква се проектът да създаде близо 10 000 нови работни места, което ще увеличи данъчните приходи в бюджета, ще привлече нови инвестиции в региона и ще съдейства за предприетото от властите в Русия заместване на вноса с родно производство.

Изграждането на центъра ще започне до края на годината в с. Белокаменка, Мурманска област, а първите плаващи заводи за природен газ ще се строят от догодина. Планирано е центърът за строителство на едротонажни морски съоръжения да бъде окончателно завършен през 2020 година.


Още от Бизнес
Потенциалът за растеж на българската икономика е почти изчерпан, предупреди проф...
БНР - 18 Октомври 2017, 17:36
Безработицата във Великобритания през трите месеца до края на август се задържа на ниво от 4,3%, което е 42-годишно дъно, съобщава Блумбърг.
infostock.bg - 18 Октомври 2017, 17:15
Потенциалът за растеж на българската икономика е почти изчерпан, предупреди проф...
БНР - 18 Октомври 2017, 16:36
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.