Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Напусналите служители не са получили трудови възнаграждения от ноември, а тези, които все още се водят на работа от февруари БТА
Протест на служители на ”Пикадили” във Варна
Георги Брандийски - 20 март 2017, 13:44
Служители на веригата хипермаркети "Пикадили" във Варна отново се събраха на протест заради неизплатените им заплати.
Напусналите служители не са получили трудови възнаграждения от ноември, а тези, които все още се водят на работа от февруари, съобщи varna24.bg.

Дойде денят, в който трябваше да получим заплати, но по сметките ни нищо не постъпи, каза Пенка Конаклиева - ръководител търговски екип, работи във фирмата от 1999 г. На наш въпрос, кога ще се случи това, отговор нямаше. Ръководството изчезна, магазините официално не работят от петък, ние все още сме служители, но ръководство няма и никой не ни дава отговор кога ще си получим заплатите и какво ще се случи с нас от тук нататък, каза служителката.

Всички служители, които напуснаха поради това, че са забавени плащанията, също нямат отговор и не са получили пари, много от тях от ноември месец.

Според протестиращите държавата трябва да вземе отношение по въпроса, защото това е измама и потърпевшите не са само 700 служители, а и доставчиците, и това не е първият подобен случай.

Не е редно хората да вземат по 500 лв. заплата и да плачат, защото не могат да си платят сметките. А как живеем 4 месеца без пари? Финансовия директор се скри. Собственикът на веригата е изчезнал. Как може да си собственик на такава верига, да изчезнеш, да има толкова потърпевши от това и държавата нищо да не може да направи?, изля възмущението си младата жена.

Ралица Георгиева работи от 2003 г.:

"Стока не сме получавали от декември. Реално пари в сметките на "Селект трейд" няма и ние няма откъде да си получим парите. Виждаме какво е положението и затова трябва да се действа." Отговор и реакция очакват служителите в най-кратки срокове", каза тя.

Получен е анонимен имейл, че останалите на работа ще получат нови договори, на което те не вярват, тъй като липсва подател, липсва и ръководство, към което да се обърнат потърпевшите.

Собственикът е една любксембургска офшорка, която е на Николай Лазаров. Той се води едноличен собственик и евентуално на братя Попови, който има ли някакво участие – неофициално. Никой не го познава, никой не го е виждал този човек на живо. Той живее във Франция. Компанията е офшорна, цялата е закупена чрез друга офшорка, коментираха работници.

От Инспекцията по труда в морската столица заявиха, че фирмата е регистрирана в София и още не е обявила фалит.

По-късно служителите в търговската верига блокираха за кратко движението по улицата пред сградата на областната администрация във Варна.

Областният управител Тодор Йотов разговаря с част от протестиращите и им обеща съдействие:

Не са им плащани заплатите на някои хора от ноември месец, аз твърдо подкрепям тези хора, с тях сме. Всички мерки, които имаме, ще вземем да подадат жалба. От тук нататък аз ще разследвам случая. Ще ви помогнем, но всичко вършете в рамките на закона. С вашите представители обсъдихме всичко, на ваша страна сме, обърна се към хората Тодор Йотов.


Още от Бизнес
Американската компания за електромобили „Тесла“ и космическата „Спейс екс“ изтриха страниците си във Фейсбук след пост в ...
БНР - 23 Март 2018, 19:21
Съветът на директорите на „Газпром“ избра Михаил Путин за заместник-председател на управата на компанията за срок от 5 години, съобщава „Комерсант“.
- 23 Март 2018, 18:02
Съветът на директорите на „Газпром“ избра Михаил Путин за заместник-председател на управата на компанията за срок от 5 го...
БНР - 23 Март 2018, 17:00
Всички от Бизнес
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.