Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Симеон Дянков е и ректор на Руската икономическа школа БГНЕС
Симеон Дянков влезе в надзорния съвет на ”Внешторгбанк”
Димитър Михайлов - 21 юни 2014, 17:36
Бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ влезе в новия състав на надзорния съвет на руската банка "Внешторгбанк" (ВТБ).
Акционерите на банката избраха на годишното си общо събрание в петък новия надзорен съвет, съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира информация на банката.

Дянков, който е и ректор на Руската икономическа школа, беше поканен за независим член на надзора на ВТБ в началото на март.

ВТБ е миноритарен акционер в българската Корпоративна търговска банка (КТБ) с основен собственик Цветан Василев, която от вчера е поставена под специален надзор от БНБ.

В петък БНБ съобщи, че от страна на руската банка е заявен интерес за водене на разговори за подкрепа на КТБ.

Освен Дянков, в надзорния съвет на "Внешторгбанк" са заместник-председателят на "Банк Россия" Владимир Чистюхин, първият заместник-ръководител на апарата на Държавната дума и бивш заместник-председател на ВЕБ (Внешекономбанк) Михаил Копейкин, съобщава БТА.

Министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев, бившият първи заместник-председател на Централната банка на Руската федерация Генадий Меликян и президентът на американския инвестиционен фонд TPG Capital Дейвид Бондерман излязоха от съвета. Останалите осем членове запазиха позициите си.


Още от Институции
КЗК прие становище по Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК) за оценка на съответствието с правилата на конкуренцията в Закона за енергетиката.
- 23 Февруари 2018, 18:00
Инфлацията в България през януари 2018 година е била малко под средното ниво за ЕС - 1,3%, забавяйки се спрямо предишния месец, когато е била 1,8%
- 23 Февруари 2018, 14:38
Еврозоната представлява важна цел за България и приоритетите на икономическата политика, която води България, са важни заради подготовката за...
- 23 Февруари 2018, 13:30
Всички от Институции
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2018 Dir.bg. All rights reserved.