Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Собствениците на депозити над 100 хиляди евро ще изгубят 47,5% от спестяванията си Bulphoto
Режат с 47,5% големите влогове в Банката на Кипър
Редактор: News.dir.bg - 30 юли 2013, 10:05
Кипърското правителство съобщи, че вложителите в най-голямата банка на острова, Банката на Кипър, ще изгубят 47,5 процента от негарантираните си депозити над 100 хиляди евро, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Решението за принудително привличане на средства от собствениците на депозити над 100 хиляди евро за преструктуриране на банковия сектор в Кипър бе прието от Еврогрупата още през март като условие за предоставяне на кредит.

Първоначално се смяташе, че размерът на "подстрижката" на депозитите в Банката на Кипър ще достигне 37,5 процента. Други 22,5 процента от депозитите остават замразени, докато експертите изчислят колко пари ще са нужни на банката, за да остане платежоспособна.

Тези цифри бяха съобщени от правителствения говорител Викторас Пападопулос. Вложителите, които изгубят част от депозитите си, ще получат акции на банката.


Още от Банкови
Общият брой на банките в еврозоната е продължил да намалява през миналата година, като в същото време капиталовите буфери на кредиторите са се...
- 23 Октомври 2017, 15:13
От януари 2018 г. банките в ЕС ще трябва да предоставят на конкурентните си достъп до сметките и данните на клиентите си, но с тяхно позволение.
- 23 Октомври 2017, 11:34
Според прогнози се очаква да има ръст на кредитирането за малките и средни предприятия в страната ни, като догодина то ще се повиши с близо 7%....
infostock.bg - 20 Октомври 2017, 16:59
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линкове



за реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.