Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Собствениците на депозити над 100 хиляди евро ще изгубят 47,5% от спестяванията си Bulphoto
Режат с 47,5% големите влогове в Банката на Кипър
Редактор: News.dir.bg - 30 юли 2013, 10:05
Кипърското правителство съобщи, че вложителите в най-голямата банка на острова, Банката на Кипър, ще изгубят 47,5 процента от негарантираните си депозити над 100 хиляди евро, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Решението за принудително привличане на средства от собствениците на депозити над 100 хиляди евро за преструктуриране на банковия сектор в Кипър бе прието от Еврогрупата още през март като условие за предоставяне на кредит.

Първоначално се смяташе, че размерът на "подстрижката" на депозитите в Банката на Кипър ще достигне 37,5 процента. Други 22,5 процента от депозитите остават замразени, докато експертите изчислят колко пари ще са нужни на банката, за да остане платежоспособна.

Тези цифри бяха съобщени от правителствения говорител Викторас Пападопулос. Вложителите, които изгубят част от депозитите си, ще получат акции на банката.


Още от Банкови
Поканиха и четиримата кандидати за ТБ "Виктория" на преговори. Банката е 100% собственост на фалиралата КТБ.
- 23 Август 2017, 17:50
Депозитите и кредитите за домакинствата забавят нарастването си през юли, показват обявените днес от Българската народна банка парични, депозитни и...
infostock.bg - 23 Август 2017, 13:40
БНБ отчете спадане на темпа на увеличаване на депозитите през юли спрямо предходния месец. При всички видове кредити има ръст.
- 23 Август 2017, 13:31
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.