Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Хампарцумян: Банките да поемат проектите по еврофондове
Иванина Манчева - 5 октомври 2011, 16:41

„Масовото финансиране по оперативните програми трябва да започне от фирмите отличници, които са в добро финансово здраве“. Това каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк по време на конференцията „Еврофондове и конкурентоспособност“, организирана от вестник „Банкеръ“.
Според него това е по-лесният път за ускоряване на оборота на парите, защото за стартиращите фирми и за тези с недостатъчен капитал, са необходими допълнителни гаранции.
„Ключът към успешното усвояване на средствата от европейските програми е в намирането на начин за аутсорсинг на колкото се може повече програми от типа на „Конкурентоспособност“ и отнасящите се за земеделие в банките“, коментира още Левон Хампарцумян.
Той обясни още, че липсата на административен капацитет в публичната администрация може до голяма степен да се компенсират от наличието на този капацитет в банките. „Субсидираното финансиране ще даде отлични резултати, ако заработи по правилен начин, а ние ще направим всичко възможно за това“, каза в заключение Хампарцумян.


Още от Банкови
Вече всички населени места у нас ще имат възможност да обменят валута, без да е нужно да се пътува до най-близкия голям град. Това ще стане...
infostock.bg - 18 Октомври 2017, 14:42
Най-голямата гръцка банка по обем на активите – Piraeus Bank, продаде сръбското си звено на Direktna Banka, съобщава Ройтерс, цитиран от Инвестор.
- 18 Октомври 2017, 11:48
Спестяванията са важно нещо за всеки българин. Той обича да пести и да има "бели пари за черни дни". Важното е да го прави разумно, без прекалени...
- 13 Октомври 2017, 14:57
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.