Новини
Водещи Бизнес Банки Акции Институции
Хампарцумян: Банките да поемат проектите по еврофондове
Иванина Манчева - 5 октомври 2011, 16:41

„Масовото финансиране по оперативните програми трябва да започне от фирмите отличници, които са в добро финансово здраве“. Това каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк по време на конференцията „Еврофондове и конкурентоспособност“, организирана от вестник „Банкеръ“.
Според него това е по-лесният път за ускоряване на оборота на парите, защото за стартиращите фирми и за тези с недостатъчен капитал, са необходими допълнителни гаранции.
„Ключът към успешното усвояване на средствата от европейските програми е в намирането на начин за аутсорсинг на колкото се може повече програми от типа на „Конкурентоспособност“ и отнасящите се за земеделие в банките“, коментира още Левон Хампарцумян.
Той обясни още, че липсата на административен капацитет в публичната администрация може до голяма степен да се компенсират от наличието на този капацитет в банките. „Субсидираното финансиране ще даде отлични резултати, ако заработи по правилен начин, а ние ще направим всичко възможно за това“, каза в заключение Хампарцумян.


Още от Банкови
Европейската централна банка (ЕЦБ) остави без промяна основните си лихви и потвърди свиването на програмата за стимулиране на икономиката
- 14 Декември 2017, 16:02
След като вчера Фед вдигна лихвените равнища в САЩ до максимални нива от 9 години насам, днес примера на щатите последва и Китай.
- 14 Декември 2017, 09:53
Процедурата за приватизация на Общинска банка е прозрачна, няма бързане по темата.
- 13 Декември 2017, 17:15
Всички от Банкови
Банков каталог
Клубове
Линковеза реклама | обратна връзка | потребителско споразумение | добави сайт | методика | отговорност | Мобилна версия | Flight Mode

Copyright © 2017 Dir.bg. All rights reserved.